RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Мер Києва Кличко поділився захоплюючим відео демонтажу Шулявського моста

Мер Києва Віталій Кличко опублікував масштабне відео демонтажу старого Шулявського моста, зняте з декількох ракурсів з використанням ефектних способів зйомки і монтажу.

Запис він виклав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

На момент четверга, 18 квітня, робітники продовжують демонтаж частин Шулявського шляхопроводу. Експерти високо оцінюють швидкість виконання робіт. Перший етап - повний демонтаж конструкцій моста - завершиться вже до кінця місяця.

"На Шулявському шляхопроводі завершують демонтаж прогонів моста над проспектом Перемоги. До кінця квітня шляхопровід демонтують повністю", - написав мер Кличко.

Роботи на об'єкті тривають безперервно, Шулявський міст розбирають на блоки, які потім утилізують. Робочі для цього використовують "мегадомкрат" - його привезли з Нідерландів, він називається ABC, розроблений і зібраний компанією Mammoet. Домкрат дозволяє в короткі терміни розбирати і збирати мости, і це здійснюється великими модульними блоками - шляхопровід розрізають і розбирають на частини, які потім вивозять.

Важливо, що основну частину робіт намагаються здійснювати в темний час доби, щоб мінімізувати проблеми, пов'язані з перекриттям руху.

Реконструкція шляхопроводу триває вже місяць, її почали 17 березня. За оцінками експертів, роботи триватимуть приблизно 17 місяців, а проїзд по новому мосту відкриють вже до кінця цього року.