RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Києві посеред листопада зацвіли сакури: яскраві фото

У Дніпровському районі Києва розквітли сакури.

Яскраві фото оприлюднив директор комунального підприємства з утримання зелених насаджень Дніпровського району Євген Коршун.

"Японські вишні", як ще називають сакури, розпустилися на бульварі Верховної Ради. На алеї, довжиною в 1,6 кілометра ростуть 210 дерев сакури п'яти сортів. Один із них квітує саме глибокої осені.

А тиждень тому на площі Федорова в місті Мукачеве на Закарпатті зацвіла "скажена сакура". Щороку, після того, як дерево відквітувало навесні, воно випускає кілька квіток восени. Місцеві мешканці пояснюють це тим, що сакура росте над трубами теплотраси. Але біологи заперечують. Кажуть, що тепла від комунікацій дереву недостатньо для квітування.

Нагадаємо, що в місті Мукачево на Закарпатті росте найдовша алея сакур - 1,3 км по вулиці Ужгородській. Тут висаджено 252 сакури.

Раніше "Апостроф" вже пропонував українцям помилуватися цвітом сакури. Щоправда, це було у квітні. Тоді "японська вишня" квітувала у парку "Кіото", який розташований в Києві між станціями метро "Лісова" і "Чернігівська".