RU  UA  EN

Вівторок, 1 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

1 жовтня

Всі новини

Удар потрапив в "яблучко": журналісти оцінили політичний контекст справи Поворозника

В СБУ зацікавилися першим заступником мера Києва Віталія Кличка Миколою Поворозником: він нібито вимагав хабар від забудовника за узгодження містобудівних умов, в той же час є всі шанси, що розслідування обумовлено політичним тиском на мера столиці перед виборами.

Про це повідомляється в матеріалі "Апострофа": Корупція у Кличка: як команда мера "доїть" забудовників.

Як відзначили джерела в КМДА, "інертність" правоохоронців до того, що відбувається у київський владі раніше була пов'язана зі здатністю Кличка домовлятися і його лояльністю до Банкової. Однак напередодні виборів ситуація змінилася.

"Схоже, на цей раз, незважаючи на близькі відносини Кличко з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком, захиститися не вдалося. Удар потрапив в" яблучко "- по його першому заступнику Миколі Поворознику", - пишуть журналісти.

Сам Поворозник заперечує свою причетність до корупції: "ніяких розмов про неправомірну вигоду не вів ... заяви, що мене заарештували, спіймали на хабарі - брехня", а його колеги висловили думку, що розслідування є помстою за успішну боротьбу з коронавірусом і високі рейтинги команди Кличка.

У той же час сам мер закликав правоохоронців до об'єктивного розслідування і не виключив можливої причетності Поворозника до схем із забудовниками. Журналісти вважають, що такою риторикою Віталій Кличко показав, що удар по ньому було нанесено не з боку ОПУ.

"Риторика мера показала, що, з одного боку, він готовий відійти від свого підлеглого, а з іншого - слова щодо "фабрикації" справи свідчать про пошук Віталієм Кличком політичного підґрунтя. З огляду на близькі стосунки мера і глави ОП Андрія Єрмака, варто говорити про те, що під дих столичному градоначальнику вдарили у СБУ, яка непідконтрольна Банковій і контролюється главою "контори" Іваном Бакановим - другом дитинства президента Володимира Зеленського", - зазначили журналісти.