RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У центрі Києва запустили "сезон" фонтанів: яскраві фото

У неділю, 31 травня, в День Києва в столиці запустили центральні київські фонтани, а також унікальний комплекс з дванадцяти гейзерних фонтанів понтонного типу (плавучі фонтани) в акваторії Русанівського каналу.

Про це повідомляється на офіційному порталі Києва.

Зазвичай сезон відкриття фонтанів починався 1 травня, але в цьому році його перенесли через карантин.

"Все фонтани пройшли необхідні етапи підготовки. Підготовку проводить команда фахівців електриків, інженерів і програмістів. Підготовчі роботи включають в себе демонтаж зимового укриття чаш фонтанів, підключення електромережі до всіх елементів, перевірку та підключення насосного обладнання, налаштування світло-музичного супроводу і тестові запуски фонтанів ", - розповіли в Київводфонді.

Для монтажу дванадцяти гейзерних фонтанів, які знаходяться в акваторії Русанівського каналу, були залучені дайвери і водоплавна техніка. Під час зимового зберігання кожну систему розібрали і діагностували, відремонтували і замінили окремі необхідні елементи. Зовнішні баки фонтанів почистили і пофарбували.

Надалі фонтани працюватимуть відповідно до свого графіку.

Відзначається, що до кінця поточного року "Київводфонд" планує провести капітальний ремонт фонтану "Засновники Києва", який з'явився на Майдані Незалежності ще в 2001 році.

Як повідомляв "Апостроф", 31 травня відразу кілька нардепів влаштували "парад" зізнань, присвячений Дню Києва , і заявили, що збираються балотуватися на пост мера столиці.