RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

​Київ б'є рекорди по коронавірусу: чи загрожує столиці знову закриття метро і зупинка транспорту

Станом на 8 червня в Києві збільшилася кількість нових випадків коронавірусу, тому влада думає про посилення карантинних заходів.

Про це повідомляє мер столиці Віталій Кличко в своєму Telegram-каналі.

На сьогодні в місті вже 3 490 підтверджених випадків захворювання COVID-19. За минулу добу захворіли 72 людини, серед них 6 медиків. Так, серед заражених:

  • 43 жінки у віці від 23 до 84 років
  • 25 чоловіків від 21 до 71 років
  • 2 дівчинки, яким 1 і 9 років і 2 хлопчика у віці 8 місяців і 10 років.

Найбільше випадків захворювання виявили в Дніпровському районі - 14. Деснянському та Оболонському - по 10. У Шевченківському - 9 випадків.

Чи буде посилення карантину

Протягом декількох днів столична влада відстежуватиме динаміку захворюваності і буде приймати рішення. Якщо динаміка поширення вірусу збережеться, то карантин посилять, сказав головний санітарний лікар Віктор Ляшко в коментарі виданню Lb.ua.

"Зросла інцидентність в Києві. Якщо динаміка збережеться, вони будуть приймати рішення по відкату назад. Такі рішення може прийняти регіональна комісія. І я не впевнений, що така інцидентність дозволить Києву відкрити кафе та ресторани 5 червня", - зазначив він.

За його словами, жорсткі заходи можуть ввести і в інших областях. Однак, поки діє адаптивний карантин, рішення з цього питання будуть приймати виходячи з епідеміологічної ситуації.

Що таке адаптивний карантин

Головні критерії для введення адаптивного карантину були:

Інцидентність - кількість випадків коронавірусної хвороби на сто тисяч населення.

Заповненість ліжок в медустановах, які відведені для лікування хворих.

Показник тестування на сто тисяч населення.

У МОЗ відзначали, що якщо ситуація не буде відповідати зазначеним критеріям, то пом'якшення не відбудуться доти, поки її не приведуть до належного рівня. Також можливі посилення, якщо кількість захворюваності стабільно зростає.

Ситуація в Україні

В цілому в Україні не вщухає епідемія коронавірусу, за минулу добу зафіксовано 463 нових випадки.

COVID-19 змогли побороти 12 195 (+141) осіб, померло 797 (+9).

Днем раніше коронавірус діагностували у 485 осіб.

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що в двох областях посилили карантинні заходи через зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію. Зокрема, в регіонах закриті дитячі сади, готелі, а також заборонено проведення спортивних і релігійних заходів.

Як повідомляв "Апостроф", ВООЗ змінила рекомендації щодо захисних масок і порадила здоровим людям теж носити їх в публічних місцях, де неможливо тримати соціальну дистанцію. Раніше була тільки рекомендація користуватися масками для хворих.