RU  UA  EN

Вівторок, 11 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.35
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 червня

10 червня

Всі новини

У Києві з 1 липня ускладнять отримання пільг для проїзду: що потрібно знати

З 1 липня в Києві змінять умови надання пільгового проїзду в громадському транспорті.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

"Проїзд пільгових категорій громадян, які не зареєстровані в Києві, але мають право пільгового проїзду в міському громадському транспорті, буде здійснюватися на загальних підставах за умови реєстрації електронного квитка. Відшкодування ж витрат на проїзд будуть здійснювати органи соціального захисту населення за місцем реєстрації людини", - зазначив він.

Таким чином, з 1 липня пасажири, що користуються пільгами на проїзд та не зареєстровані в Києві, для проїзду в громадському транспорті Києва повинні будуть:

- придбати квиток;

- скористатися ним в громадському транспорті;

- зберегти квиток (у разі придбання паперового QR-квитка), або чек за оплату проїзду або банківську виписку (в разі сплати банківською картою);

- звернутися до органу соцзахисту населення за місцем реєстрації для компенсації витрат на проїзд.

Мер Києва додав, що такі кроки є вимушеними та пов'язані з тим, що послуги з пільгового проїзду осіб, які не зареєстровані в Києві, столичним перевізникам з держбюджету не компенсують.

Місто раніше неодноразово зверталося до уряду з проханням врегулювати питання компенсації комунальним перевізникам плати за проїзд пільгових категорій, визначених державою, але відповідне рішення не було прийнято.

Пасажири, які мають пільги та зареєстровані в Києві, і надалі будуть користуватися громадським транспортом за рахунок міського бюджету (по карті киянина). Оформити її можна в будь-якому відділенні Ощадбанку.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в столиці також міняли систему пільгового проїзду в наземному транспорті.