RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Конфлікт навколо Олімпійського коледжу: Кличко попросив МОН з'ясувати, хто нагнітає ситуацію

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що Олімпійський коледж імені Івана Піддубного, де виник конфлікт, повинен працювати виключно за профілем - як спортивна школа.

Про це він сказав під час онлайн прес-конференції, передає "Українська правда".

"Я хочу підкреслити, що з тієї інформації, яку я маю Міністерства освіти, коледж не закривають. Відбувається реорганізація з управління закладом. Переконаний, що Олімпійський коледж повинен і надалі буде працювати виключно за профілем - як спортивна школа... А щоб припинити спекуляції навколо закладу, думаю, Міністерство освіти має детально пояснити, що саме зміниться в управлінні коледжем, і хто нагнітає ситуацію по цій темі. Тому, підкреслю: все має відбуватися виключно в правовому полі", - заявив він.

Кличко зазначив, що заклад підпорядкований Міністерству освіти, і в ньому триває реорганізація, навколо якої і виник конфлікт. А справою про хуліганство і події, які відбувалися напередодні на території коледжу, вже займаються правоохоронці.

24 вересня на території Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного в Києві відбулися зіткнення між працівниками і студентами коледжу, які заявляють про його "рейдерське захоплення", і поліцейськими.

Міністерство освіти і науки відреагувало на зіткнення, які сталися під коледжем. Там запевнили, що заклад не планують ліквідувати і вимагають розслідування інциденту.