RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Додаток для оплати проїзду Kyiv Smart City більше не працює: що робити

У вівторок, 5 січня, мобільний додаток Kyiv Smart City без попередження припинив свою роботу. Його користувачі отримали повідомлення, що всі сервіси, в тому числі і електронний квиток, перенесено у новий додаток - "Київ Цифровий".

Подробиці несподіваного нововведення повідомляє журнал "Хмарочос".

В Kyiv Smart City заявили, що про припинення роботи додатку дізналися з новин.

"Для нас це стало такою самою несподіванкою, як і для всіх киян. Ми так само дізнались про це з новин. Наша команда не має жодного відношення до розробки та реалізації нового застосунку “Київ Цифровий”, але ми не змогли не помітити схожість у дизайні та інтерфейсі між ними", – заявили в команді Kyiv Smart City.

Розробники додатку додали, що продовжують розробляти нові та покращувати запущені сервіси не тільки для Києва, але й для всіх міст України.

Киянам, які користувалися додатком Kyiv Smart Card і електронним квитком, тепер треба завантажити новий додаток "Київ Цифровий", в який будуть автоматично перенесено всі поїздки та QR-квитки. Увійти у свій аккаунт в новому застосунку можна за допомогою номеру телефону. Потім програма запропонує відсканувати штрихкод Kyiv Smart Card або ввести номер вручну, а також ввести чотиризначний пінкод, розташований праворуч від штрихкода.

При цьому під час завантаження додатку "Київ Цифровий" повідомляється, що використання нового застосунку автоматично вимикає Apple Wallet. Як відомо, через одночасне спрацьовування обох програм власники айфонів мали труднощі з валідацією квитка за допомогою смартфона.

Як повідомляв "Апостроф", у додатку Telegram зловмисники розповсюджують небезпечне посилання, за допомогою якого зламують акаунти користувачів.