RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

​Математик потішив мережу експериментом із десятками тисяч Skittles: фото

Математик і інженер Ерік Фармер перебрав близько 500 пачок Skittles, щоб знайти дві ідентичні пачки і переконатися в своїх обчисленнях.

Про це повідомляє esquire.

У січні Фармер підрахував, що потрібно розібрати від 400 до 500 упаковок для того, щоб знайти дві пачки Skittles з однаковою кількістю драже кожного смаку.

Математик не сумнівався у своїй правоті, тому відразу вирішив перевірити свої підрахунки. Протягом 82 днів він скуповував Skittles коробками і кожен день вивчав по шість упаковок (всього він купив 468 упаковок). Кожну пачку з цукерками він висипав на білий аркуш паперу, фотографував ці драже і записував дані. Всі фотографії солодощів він виклав на GitHub.

Зрештою, розібравши 27 740 цукерок, на початку квітня Фармер досяг бажаної мети. Пачки під номерами 334 і 464 були ідентичні - в них виявилася рівна кількість драже кожного смаку.

Як повідомляв "Апостроф", вчені з Єльського університету (США) зуміли частково відновити мозок свині через десять годин після забою тварини, в рамках експерименту з вивчення хвороби Альцгеймера.