RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Знайдено гриб, який може бути прабатьком людини на Землі

Група вчених під керівництвом Корентіна Лорона з Університету Льєжа з вивчення еволюції і астробіології виявила на півночі Канади древній гриб віком близько мільярда років.

Про це повідомляється в матеріалі на сайті Nature.

Так, скам'янілі останки гриба були знайдені у відкладеннях сланцю. В ході досліджень було виявлено, що древній гриб містив хітин. Вчені, виходячи з факта збереження загальної структури гриба, встановили, що він за 600 мільйонів років зазнав малих змін, відповідно міг стати прабатьком всіх інших земних істот, в тому числі і людей. Вони відштовхувалися від аксіоми, що і людина, і тварини, і гриби - опістоконти, тобто, представляють одну споріднену групу.

Древній гриб отримав назву Ourasphaira giraldae, а як доказ своєї теорії про те, що він був прабатьком багатьох видів на Землі, вчені привели приклад організму Dickinsonia - прямого предка гриба віком 558 мільйонів років, який виявився твариною.

Як повідомляв Апостроф, раніше в горах Махонджва в Південній Африці, в вулканічних відкладеннях віком понад три мільярди років, були виявлені частинки позаземної органічної речовини, які можуть довести теорію позаземного походження життя на землі.