RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Мали потужну армію і кораблі: розгадано таємницю загибелі стародавньої цивілізації в Середземномор'ї

Розвинена Мінойська цивілізація, що існувала на Криті з 2700 до 1400 року до н. е і загинула після виверження вулкана на острові Фіра, мала значні досягнення в мореплавстві.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Don't Panic".

Про високий рівень розвитку цивілізації стародавнього Криту свідчать насамперед їхні успіхи в мореплавстві. Уже в ті часи кораблі мінойців були обладнані антикітерськими механізмами, які використовувалися для розрахунку руху небесних тіл і допомагали мореплавцям визначати місцезнаходження корабля.

Представники цієї стародавньої культури прославилися також монументальним будівництвом і архітектурою - зокрема, палацами-фортецями, оснащеними каналізацією. Вони вміли плавити метали і проводили необхідні обчислення для побудови металевих споруд, активно застосовували писемність, торгували з Єгиптом. Рівень розвитку цивілізації Стародавнього Криту був дуже високий для того часу.

Мінойська цивілізація зникла раптово. Причиною стало виверження вулкана на острові Фіра, яке викликало землетрус і цунамі. Розвинуте суспільство прийшло в занепад, а через деякий час на Крит висадилися загарбники з континенту. Протягом 400 років на острів Крит прийшов хаос, який історики називають грецькими темними віками.

Як раніше повідомляв "Апостроф", вчені з'ясували деталі про найпотужнішу зброю вимерлої цивілізації ацтеків.