RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У США створили клон коня Пржевальського, який помер понад 20 років тому

У зоопарку Сан-Дієго в Каліфорнії фахівці компанії Revive & Restore спільно з компанією ViaGen змогли відновити ген, заморожений в 1980 році.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на прес-реліз, опублікований в неділю, 6 вересня, на сайті компанії Revive & Restore, що спеціалізуються на збереженні та відновленні генетичних даних зникаючих тварин.

"Це були клітини жеребця, який народився в 1975 році у Великобританії. Його привезли в США в 1978 році, де він прожив до 1998 року", - сказано в прес-релізі.

Клоноване лоша назвали Курт в честь генетика Курта Беніршке.

Американський біолог Бен Новак написав в своєму Twitter, що перше клонування коня Пржевальського за останні 17 років є науковим проривом.

Лоша Курт дає надію, що в майбутньому вчені зможуть відновити популяцію цих червонокнижних тварин, яких в даний час в світі налічується близько двох тисяч. Всі вони народжені від 12 особин коня Пржевальського, якого в 1990-х врятували від абсолютного вимирання.


Як повідомляв "Апостроф", українські волонтери врятували життя коня, який лежав напівмертвий: він був зневоднений, виснажений і брудний.