RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

В українських школах можуть не ставити оцінки: з яких предметів і в яких випадках

В МОН дозволили українським школам в разі проведення понад половини уроків в дистанційному форматі з низки предметів навчального плану не оцінювати досягнення учнів за 12-бальною шкалою, а в форматі "зараховано"/"не зараховано".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства освіти України.

В МОН повідомили, що тематичне (семестрове, річне) оцінювання предметів "Фізична культура", "Трудове навчання", "Образотворче мистецтво", "Музичне мистецтво", "Основи здоров’я" та окремих предметів варіативної складової може здійснюватися не за 12-бальною шкалою, а у форматі "зараховано"/"не зараховано", якщо понад 50% уроків проводилося у дистанційному форматі.

"Можливість запровадження власної шкали оцінювання результатів навчання учнів визначена Законом України "Про повну загальну середню освіту". Згідно із частиною четвертою статті 17 Закону за вибором закладу освіти оцінювання може здійснюватися за власною шкалою оцінювання результатів навчання учнів", - зазначили в МОН.

При цьому в разі запровадження закладом освіти власної шкали оцінювання результатів навчання учнів заклад повинен буде також визначити правила переведення у відповідності з системою оцінювання, визначеною законодавством.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в МОН назвали три сценарії навчання в українських школах у новому навчальному році в умовах епідемії коронавірусу.