RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Ірина Солоннікова отримала кандидатську ступінь

Керівник ДАБІ в Запорізькій області Ірина Солоннікова захистила дисертацію і отримала ступінь кандидата наук з державного управління.

Про це пишуть "Українські новини".

Дисертація виконана в рамках науково-дослідних робіт Класичного приватного університету в Запоріжжі. Тема роботи - "Формування і реалізація державної політики в сфері благоустрою населених пунктів".

У своєму обґрунтуванні вибору теми Ірина Солоннікова зазначила, що в Україні спостерігається збільшення кількості проблем, пов'язаних з недостатнім рівнем благоустрою території населених пунктів. Це і санітарна очистка, і здійснення заходів з вивезення твердих побутових відходів, і боротьба зі стихійними звалищами тощо. На думку пані Солоннікової, ця робота буде мати прикладне значення, адже в ній прописані податкові стимули для тих, хто має намір серйозно займатися благоустроєм території.

"У своїй роботі я вперше обґрунтувала доцільність і визначила порядок введення податкових стимулів для юридичних і фізичних осіб, зокрема, переробників сміття, шляхом надання податкових пільг. Нам потрібно стимулювати підприємців шляхом зменшення оподаткування, щоб вони були зацікавлені придбати і встановити контейнери для вторинної сировини, урни для викидання основних типів упаковки. Також в дисертації прописаний механізм стимулювання співпраці територіальних громад у здійсненні тендерних процедур. Я дуже вдячна своєму науковому керівнику, Павлу Сергійовичу Покатаєву, доктору наук, першому проректорові Класичного приватного університету в місті Запоріжжя. Ми зробили велику роботу, результати якої будуть втілені в життя", - підсумувала Ірина Солоннікова.