RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У NASA назвали місця в космосі, де люди можуть оселитися в разі "кінця світу"

Людство може знайти притулок на іншому позаземному тілі в разі "кінця світу" на Землі. Коли Сонце стане червоним гігантом - приблизно через 5 млрд років - люди зможуть перебратися на Плутон, де на той час будуть придатні для життя умови.

Про це пише видання Express.

Сфера гарячої плазми Сонця кардинально не змінилася за понад чотири мільярди років, але вчені вважають, що світило знаходиться приблизно на половині свого життєвого циклу. В даний час зірка плавить близько 600 мільйонів тонн водню в гелій щосекунди, перетворюючи в результаті чотири мільйони тон речовини в енергію.

Але це має змінитися в майбутньому. Вчені вважають, що приблизно через п’ять мільярдів років зірка в центрі нашої Сонячної системи втратить енергію і різко змінить космос. Це станеться, коли зовнішні шари Сонця почнуть розширюватися і поглинуть планети.

Головний дослідник місії NASA "Нові горизонти" доктор Алан Стерн заявив, що людство може створити придатні для життя світи в найхолодніших районах космосу.

"У пізній фазі життя Сонця - червоного гіганта - Пояс Койпера стане метафоричним пляжем Маямі", - зазначив вчений.

Він вважає, що люди, які залишаться, зможуть знайти притулок на Плутоні та інших далеких карликових планетах у поясі Койпера - регіоні минулого Нептуна, наповненому крижаними космічними скелями.

У міру розширення Сонця умови в цих світах кардинально зміняться і перетворяться на те, що доктор Стерн назвав "відкладеним задоволенням придатних для життя світів".

Сьогодні карликові планети, такі як Плутон, містять багато льоду і складних органічних матеріалів. Але поверхневі температури в цій області Сонячної системи на сотні градусів нижче нуля.

"Коли Сонце стане червоним гігантом, температури на поверхні Плутона будуть приблизно такими ж, як середні температури на поверхні Землі зараз",- додав доктор Стерн.

Як повідомляв "Апостроф", Міжнародна група вчених знайшла найдавнішу і найвіддаленішу галактику на сьогоднішній день у Всесвіті. Галактика GN-z11 знаходиться на відстані приблизно 13,4 мільярда світлових років від Землі.