RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Вчені знайшли останки мамонта, яким 10 тис. років, і зробили приголомшливе відкриття: фото

Команда вчених з Дартмутського коледжу встановила, що на території Нової Англії більше 10 тисяч років тому на одній території жили люди і мамонти.

Про це повідомляє Daily Mail.

Тварини жили там 12 800 років тому, а люди прибули в регіон 10 500 років тому. До такого висновку прийшли, використавши радіовуглецеве датування фрагмента ребра мамонта на горі Холлі, виявленого в Вермонті в 1848 році. Місце проживання вимерлих травоїдних збіглося з появою перших людей на північному сході. Це перше свідчення того, що мамонти і люди ділили територію регіону разом. Але таке дослідження не підтверджує, що люди бачили тварин або мали якийсь стосунок до їх зникнення.

"Довгий час вважалося, що фауна і люди в Новій Англії не перетинаються в часі і просторі. Але наше дослідження надає деякі з перших доказів того, що вони могли дійсно співіснувати", - сказав науковий співробітник Натаніель Р. Кітчел.

Останки мамонта на горі Холлі були виявлені влітку 1848 року у час будівництва залізничних ліній Берлінгтон і Ратленд. Там знайшли один корінний зуб, два ікла і кілька невідомих кісток. Однак протягом багатьох років зразки перевозилися в різні музеї, лабораторії та інші дослідницькі установи, багато хто з них були поміщені в ящики і забуті.

Пізніше кістку ребра виявив вчений Кітчел. Він почав вивчати останки. Команда зробила 3D-сканування матеріалу і встановила, що кістка належала мамонтові.

Як повідомляв "Апостроф", археологи знайшли в печері на узбережжі Аляски фрагмент кістки собаки віком 10 200 років. Вона може розповісти про міграцію первісних людей в Північну Америку з Євразії.