RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Британії знайшли дуже рідкісний метеорит - вогненна куля летіла зі швидкістю 50 тисяч км/год: фото і відео

Шматки метеорита, який вогненною кулею пролетів в нічному небі над південно-західною Англією в минулому місяці, були знайдені вченими. Знахідка виявилася дуже рідкісним різновидом небесного каменю - вуглецевим хондритом.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Падіння метеорита, яке сталося 28 лютого, зафіксували не тільки астрономи, але й камери спостереження. За даними вчених, метеорит увійшов в земну атмосферу зі швидкістю 50 тисяч км / год, тобто в 40 разів швидше за швидкість звуку.


Аналіз відеоматеріалів дав можливість ученим встановити місце падіння небесного каменя. Найбільший шматок метеорита вагою 300 грам було виявлено на сільськогосподарських угіддях в селі Вінчкомбі. Поруч знайшли більш дрібні осколки.

Як виявилося, це рідкісний тип метеоритів, який називається вуглецевим хондритом. До нього належать тільки трохи більше 4% всіх метеоритів, які потрапляють на нашу планету. Вони характерні тим, що містять амінокислоти - будівельні блоки білків і життя.

"Я був в шоці, коли побачив його, і відразу зрозумів, що це рідкісний метеорит і абсолютно унікальна подія", - зауважив учасник пошуків доктор Річард Грінвуд.

Знахідки зібрали і в спеціальному захисному контейнері доставили в Музей природознавства в Лондоні.

Як повідомляв "Апостроф", над штатом Квінсленд в Австралії в небі пролетів яскраво палаючий об'єкт, який був схожий на метеор. Місцеві астрофізики стверджують, що "падаюча зірка" була космічним сміттям - залишками китайської ракети.