RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Археологи виявили золоту маску в Китаї, якій 3 тис. років - зберігає велику таємницю: фото

В Китаї під час археологічних розкопок у провінції Сичуань серед величезного сховища 3000-річних артефактів знайшли залишки золотої маски.

Про це повідомляє видання CNN.

В Адміністрації національної культурної спадщини Китаю повідомили, що церемоніальна маска важить близько 280 грамів і, за оцінками експертів, виготовлена із 84% золота.

Знахідки були зроблені в місті Саньсіндуй на площі 7,5 квадратних кілометрів за межами столиці провінції Ченду. Деякі експерти стверджують, що предмети можуть пролити світло на культуру стародавньої держави Шу - королівства, яке було розташоване в басейні західної провінції Сичуань до завоювання у 316 р. до н.е.

Окрім золотої маски, археологи виявили вироби з бронзової і золотої фольги та артефакти із слонової кістки, нефриту та кісток. У шести місцях розкопок, найбільше з яких розміром 19 квадратних метрів, виявили ще не відкриту дерев’яну коробку та бронзову посудину з візерунком у формі сови.

Понад 50 тисяч старовинних артефактів було знайдено в Сансінгдуї з 20-х років минулого століття, коли місцевий фермер випадково натрапив на кілька реліквій на цьому місці. Основний прорив відбувся в 1986 році, коли було виявлено дві церемоніальні ями, що містили понад 1000 предметів, включаючи складні та добре збережені бронзові маски.

Заступник директора Адміністрації національної культурної спадщини Сун Сіньчао заявив, що останні знахідки "збагачують і поглиблюють розуміння культури Сансіндуй", а знайдені шовкові волокна та залишки текстилю допоможуть розширити розуміння культури Шу.

Керівник групи розкопок і керівник Інституту культурних реліквій та археології провінції Сичуань Тан Фей заявив, що відкриття вказує на те, що королівство "було одним із важливих джерел шовку в Стародавньому Китаї".

Як повідомляв "Апостроф", у Польщі археологи виявили залишки поселень віком близько 5,5 тисячі років, в яких жили будівельники загадкових "польських пірамід".