RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Древній малюнок підказав конкретне місце розп'яття Ісуса Христа: фото і заява вченого

Знайдений археологами артефакт підтверджує переказ, що Храм Гроба Господня, який знаходиться в Старому місті Єрусалиму, це те місце, де був розіп'ятий, а потім воскрес більше двох тисяч років тому Ісус Христос.

Про це заявив американський дослідник Біблії Том Мейер, передає Профіль.

Увагу релігієзнавця привернули дослыди відомого археолога Магена Брошки. Ще в 1975 році минулого століття той отримав унікальну можливість провести розкопки в східній частині Храму Гробу Господнього. У його розпорядженні було всього лише близько 9 кв. м. площі.

"Найбільшою знахідкою, зробленою доктором Брошки, був малюнок невеликого римського корабля, який датується початком епохи Візантійської імперії, близько 330 роком н.е.", - сказав Мейєр. Малюнок був виконаний на камені, а напис під ним говорила: "Господь, ми вирушили".

Вчений вважає, що напис залишили прочани, які відвідали місце страти, а потім і воскресіння Ісуса Христа. Так як фундамент храму відноситься лише до 325-326 років, дослідник Біблії робить висновок, що паломники відвідували ще не церкву, а тільки місцевість, де був розіпнутий Спаситель, про що вони і залишили напис на камені.

На думку Мейєра, все це доводить обґрунтованість гіпотези, що Храм Гроба Господня зведений на тій самій ділянці, священній для християн.

Раніше в мексиканському місті Тепеяуалько виявили гробницю в формі конуса, яка датується 300 роком до нашої ери.