RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Британські вчені зробили важливе відкриття в лікуванні важкого захворювання - може стати справжнім проривом

Британські вчені винайшли спосіб, за допомогою якого можна буде лікувати важку хворобу у людей похилого віку. Йдеться про хворобу Альцгеймера. Нові ліки, розроблені вченими, дозволили зупиняти процес прогресування хвороби в мозку мавп і дали шанс вченим для порятунку людей.

Про це повідомляє видання DailyMail.

Препарат під назвою олігодезоксинуклеотид CpG (CpG ODN) спонукає клітини імунного захисту поглинати деформовані білки - амілоїдні бета-бляшки та тау-клубки. Як відомо, накопичення цих деформованих білків вбиває сусідні клітини мозку, викликаючи виснажливу хворобу, яка є найпоширенішим видом деменції у світі.

В лабораторних випробуваннях у мавп похилого віку після застосування препарату було зафіксовано на 59% менше відкладень амілоїдного бета-нальоту в мозку у порівнянні з тваринами, які не отримували препарат.

Новим дослідженням керували вчені Медичної школи Нью-Йорка. "Наші висновки ілюструють, що ця терапія є ефективним способом управління імунною системою для уповільнення нейродегенерації", - розповів автор дослідження Акаш Патель.

Вважається, що хвороба Альцгеймера зумовлена ненормальним накопиченням білків у клітинах мозку та навколо них - але невідомо, з чого саме починається цей процес. Імунна система, як правило, поділяється на два види - "вроджена" та "адаптивна". Адаптивна імунна система з’являється після вродженої імунної системи, яка є негайною відповіддю на вірус, або "першою лінією захисту”.

За словами дослідників, підгрупа імунних клітин у вродженій імунній системі поглинає і виводить залишки токсинів з тканин тіла разом з мікробами, що вторглися. Але дослідження показали, що ці "охоронці імунітету" стають млявими в міру того, як людина старіє, і не виводять токсини, результатом чого стає нейродегенерація.

В сучасних умовах поки що не існує ліків від хвороби Альцгеймера, але експерти пропонують використовувати фізичні вправи, соціальну взаємодію та додавання до раціону харчування жиру, що підвищує вміст омега-3, для запобігання або уповільнення появи симптомів недуги.

Як писав нещодавно "Апостроф", в Австралії провели успішні випробування на піддослідних мишах нового препарату, який під час коронавірусної хвороби зменшує кількість вірусних частинок в організмі на 99,9%.