RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Вчені знайшли підводний "звіринець", якому понад 500 млн років: фото

У Китаї вчені виявили 2800 примірників залишків тварин як мінімум 118 видів, включаючи попередників сучасних комах, медуз і ракоподібних, які жили 500 млн років тому.

Про це пише Daily Mail.

За даними вчених, може бути дві причини різкої смерті тварин - швидка зміна рівня кисню або потік осадових хлинув на місце знахідки, в одну мить поховавши тисячі істот і їх нащадків.

Вчені виявили сімнадцять видів, які є новими для науки, і більше половини з них (близько 51%) - це молоді особини, в тому числі личинки з напрочуд неушкодженими м'якими тканинами.

"У тварин збереглися такі особливості, як тривимірні очі, яких ніколи раніше не знаходили, особливо на таких ранніх копалинах", - говорить Сара Кімміг з Університету штату Пенсільванія.

За словами дослідників, з такою кількістю личинок і розвиненими особинами тварин, які збереглися, це місце може багато розповісти про історію розвитку цих тварин.

Як розповідав "Апостроф", науковці під час археологічних розкопок в Китаї виявили глиняну фігурку свині, якій понад 3 тис. років - і ця знахідка буквально підірвала інтернет, адже дуже схожа на героя популярної гри Angry Birds.