RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Марсохід Curiosity зробив цікаве відкриття про давнє життя на Марсі

Марсохід Curiosity космічного агентства NASA зробив дивовижне відкриття, досліджуючи багаті глиною осадові породи навколо місця посадки в кратері Гейла, колишньому озері, що утворилося після удару астероїда об Червону планету приблизно 3,6 мільярда років тому.

Про це пише livescience.

Глина - хороший покажчик на наявність життя, тому що вона зазвичай створюється, коли кам'янисті мінерали вивітрюються і гниють після контакту з водою - ключовим інгредієнтом для життя. Це також відмінний матеріал для зберігання скам'янілостей мікробів.

Але коли Curiosity взяла два зразка стародавнього аргіліту, осадової породи, що містить глину, з ділянок висохлого дна озера, датованих одним і тим же часом і місцем, дослідники виявили, що одна ділянка містить тільки половину очікуваної кількості глинистих мінералів. Замість цього ця ділянка містила більшу кількість оксидів заліза, з'єднань, які надають Марсу іржавий відтінок.

Команда вважає, що винуватцем цього геологічного зникнення є розсіл: дуже солона вода, яка просочилася в багаті мінералами глинисті шари, змиваючи їх.

Також "Апостроф" повідомляв, що на Марс відправлять першого чотириногого робота для пошуку ознак життя.