RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Коли у вересні будуть зорепади: стали відомі точні дати

Вересень, звичайно, не зрівняється, із серпневими Персеїдами за кількістю та інтенсивністю падаючих зірок, проте метеорами, що згорають в атмосфері, помилуватися все-таки можна.

"Апостроф" зібрав інформацію про те, коли ще можна буде насолодитися цим дивовижним явищем. Головне, аби погода не підвела.

Епсилон-Персеїди

Наступної п'ятниці, 9 вересня, зорепад Епсілон-Персеїди покаже свій максимум. Потік метеорів досягне п'яти на годину. Найкраще їх буде видно в Північній півкулі, і вже о 8-9 годині вечора їх можна бачити. У Південній півкулі доведеться чекати до першої години ночі. Втім, станеться зорепад всього за день до повні, тож Місяць своїм світлом може затьмарити метеори.

Йота-Акваріди

Пік зорепада у сузір'ї Водолія потрапляє на 18 вересня. Цей зорепад вважається одним із найтриваліших, тому що його помітно з серпня по середину вересня.

Капрікорніди

Зорепад, який бере початок у сузір'ї Козерога, вважається найповільнішим серед астрономів. За годину можна побачити близько семи метеорів, але вони досить яскраві. Помилуватися метеорами вдасться з 10 по 15 вересня.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав про те, як правильно загадати заповітне бажання під час зорепаду.