RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Чи підуть українські діти в школи з 1 вересня: в Міносвіти розповіли про формат

Новий навчальний рік для більшості школярів має розпочатись в офлайн форматі, але виключно за умови наявності в школі надійно захищеного укриття.

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків.

Читайте також: В українських школах один з предметів будуть викладати за новою програмою: що зміниться з 1 вересня

За його словами, якщо говорити про реальний прогноз, скільки дітей зможуть сісти за парти цього року, то потрібно подивитись на стан забезпеченості шкіл укриттями та згадати, як закінчили минулий рік.

"Минулого навчального року в нас фактично 75% закладів освіти, шкіл, мали укриття, які дозволяли там перебувати понад половині учнів, що навчаються в цих закладах освіти. Урядом виділено півтора мільярда гривень на облаштування укриттів в закладах освіти, на даний момент проводяться відповідні роботи і укриття облаштовуються. Ми розуміємо, що не всі школи в Україні зможуть розпочати навчальний рік в офлайн форматі, але ... відсоток шкіл, які мають укриття, буде значно більший, ніж був на кінець минулого року", - зазначив Сташків.

Він додав, що у разі можливих складнощів з електроенергією в осінньо-зимовий період, скористаються минулорічним досвідом, коли школи в умовах відключення світла працювали дистанційно або були забезпечені генераторами.

Заступник міністра освіти зазначив, що повернення дітей на очне навчання підтримує більша частина батьків, навіть у відносно прифронтових регіонах.

За його словами, відновлення офлайн навчання в школі – це не обов’язок і тільки за згодою батьків, воно може бути організовано в очному форматі, а батькам які проти цього, пропонуватимуться класи з дистанційною формою навчання для учнів.

Заступник міністра освіти зауважив, що для відновлення очного навчання має бути рішення обласної військової адміністрації, адже саме вони визначають всі безпекові умови, які мають бути у школах.

Сташків підсумував, що великий розрив в офлайн і онлайн навчанні - це дуже складна проблема, тому зараз міністерство активно працює над розробленням відповідної стратегії щодо подолання освітніх втрат. Але це не простий шлях і знадобиться певний час, щоб вирівняти рівень знань для всіх учнів.

Раніше ми розповідали про те, у скільки у 2023 році обійдуться базові набори для українських школярів.

Вас також може зацікавити:

Вчителям обіцяють зарплати в 40 тисяч гривень, але є нюанс: що не так з реформою

В українських школах хочуть запровадити корисне нововведення

Проїзд для школярів в Києві: на який термін він буде платним