RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Як люди навчилися ходити: вчені знайшли відповідь на питання...у вусі

Американські вчені знайшли нові факти споріднення людини та мавпи. Зокрема, мова йдеться про пересування на двох кінцівках, а саме про те, звідки у сучасної людини є ця навичка.

Читайте також: Компанія Маска Neuralink вперше вживила чіп в мозок людині: що відомо про унікальний експеримент

За повідомленням інтернет видання Ancient Origins, вченим вдалось провести унікальне дослідження кісної тканини внутрішнього вуха мавпи за допомоги комп’ютерної 3D томографії.

“Півкружні канали, що знаходяться у черепі між нашим мозком та вухом мають вирішальне значення для забезпечення нашого відчуття рівноваги та положення тіла під час руху. Вони забезпечують фундаментальний компонент нашого пересування, про який більшість людей, скоріш за все, не здогадується”, - пояснює Інан Чжан, аспірант Інститута палеології та палеоантропології хребтових Китайської академії наук та ведучий автор статті, опублікованої в журналі “Інновація”.

Вперше черепи люфенгпітеків були знайдені у Китайській провінції Юньнань на початку 1980-х років. В той час сильна деформація черепів приховали кісну область вуха, тож це стало на заваді досліджень на довгі роки.

Сучасні вчені з IVPP і Юньнаського інституту реліквій та археології (YICRA) використали новітні технології тривимірного сканування, аби створити віртуальну реконструкцію черепів. Отримані скани порівняли зі сканами, зібраними у інших тварин та доісторичних мавп та людей з Азії, Європи та Африки. Результатом аналізу стала можливість провести вже доведену паралель між особливостями устрою тіла люфенгпітеків та сучасної людини.

“Більш низькі глобальні температури сприяють пришвидшенню змін кісткового лабіринту, що свідчить про швидкий темп розвитку мавп та локомоторну еволюцію людини в цілому”, пояснюють дослідники.

Раніше ми розповідали, що вчені далі відповіть на запитання на скількох планетах Чумацького шляху є життя.

Вас може зацікавити:

Кільця Сатурну зникнуть з поля зору землян: стали відомі причини

Несподіване відкриття: скелет ченця з палацу Кортеса у Мексиці виявився жіночим, фото