RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Поховали з цеглиною в роті: вчені реконструювали обличчя вампіра з Італії, фото

Бразильські науковці реконструювали обличчя вампірші, яку поховали в XVI столітті з кам'яною цеглою в роті, щоб вона не харчувалася трупами під землею.

Це дослідження розмістили в журналі OrtogOnline.

Читайте також: Від "хобіту" та неандертальців до "вампіру": ТОП-15 найреалістичніших реконструкцій зовнішності

Вампіршу знайшли у братській могилі жертв чуми у 1576 році на венеціанському острові Лаццаретто Нуово під час археологічних розкопок у 2006 році.

"Вампірів не існує, але дослідження показують, що люди в той час вірили, що вони існують. Вперше ми знайшли докази екзорцизму вампіра... Нібито ідентифікувавши вампіра, одного з винуватців чуми за популярним міфом того часу, вони ввели камінь як елемент захисту, не дозволяє йому харчуватися, а також заражати інших людей”, - розповів судовий антрополог Маттео Борріні, який керував дослідженням цієї братської могили.

Фото: Reuters

Наразі бразильський судово-медичний експерт, 3D-ілюстратор Сісеро Мораєс показав 3D-модель того, як виглядала ця жінка, яка вселяла страх у місцевих жителів. У неї загострене підборіддя, сріблясте волосся, зморшкувата шкіра та трохи викривлений ніс. На час смерті жінці європейського походження був 61 рік.

Фото: OrtogOnline

Вважається, що теорію про вампірів поширили італійські могильники, які часто стикалися з жахливими тілами, що розкладаються, відкриваючи масові поховання для розміщення інших тіл. Трупи часто виглядали сильно роздутими, а з рота та носа сочилися тілесні рідини. Могильник міг засунути камінь між зубів трупа, щоб вампір не прожував саван і не заразив інших чумою.

Фото: OrtogOnline

Крім того, завдяки цьому дослідженню протестували теорію про те, чи можна засунути людині в рот цеглу. Дослідники взяли пінопласт у формі цегли і на собі випробували цей експеримент. У результаті вони дійшли висновку, що цеглу можна засунути до рота людини, не завдавши шкоди зубам і м'яким тканинам.

Фото: OrtogOnline

Фото: OrtogOnline

Нагадаємо, вчені реконструювали обличчя Данте Аліг'єрі.

  • Вас може зацікавити:

Молода "вампірша": в Англії знайшли незвичайне поховання 15-річної дівчини, фото

Граф Дракула плакав справжніми кривавими сльозами: вчені знайшли підтвердження легенди, відео

У Польщі знайшли моторошне поховання дитини-"вампіра": жертву скували замком, фото