RU  UA  EN

Середа, 5 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.65
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 червня

4 червня

Всі новини

Чи краще вчаться діти у школах, де заборонені телефони: результати дослідження

Британські дослідники з'ясували, що у школах, де заборонено користуватися мобільними телефонами, учні отримують кращі оцінки на один-два бали в атестаті про загальну середню освіту, ніж там, де вільно або частково користуються гаджетами.

Про це свідчать результати дослідження британського аналітичного центру Policy Exchange.

Читайте також: У "Дії" доступна додаткова реєстрація на НМТ: що треба зробити

На думку психолога, професора Джонатана Гайдта, відповідний звіт показує, що "насправді відбувається" у закладах освіти. Він вважає, що телефони перед заняттями мають закривати у шафах або тримати у сумках та діставати вже по завершенню уроків.

"Ми повинні приділяти учням 6-7 годин кожного дня, щоб вони могли бути повністю інтегрованими у навчання, спілкуватися та розвиватися", - наголосив психолог.

Дослідження проводили на базі даних з 800 початкових та середніх шкіл у Великій Британії. За результатами, лише у 11% середніх шкіл були повні заборони на користування гаджетами під час уроків.

"Дані, зібрані в цьому звіті, несуть чітке повідомлення політикам - мобільні телефони заважають освіті та погіршують її результати", - зауважила членкиня Парламенту Великої Британії, голова культурного комітету Палати громад Керолайн Дайнедж.

У свою чергу, негативний вплив телефонів під час занять в українських школах помітив співзасновник та директор школи Brobots Пилип Духлій.

"Смартфони, комп'ютери та гаджети у нас в школі на уроці були дозволені рівно одну чверть. Ми подивились на результати навчання і терміново скасували це. З тих пір гаджети забираються на початку дня і віддаються після занять за деякими виключеннями. Те, що ми тоді побачили на практиці, зараз вже доведено дослідженням 800 шкіл у Великій Британії", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Духлій наголосив, що діти у школі повинні вчитись концентруватись та докладати зусиль, аби надалі вже дорослими продовжувати вчитись, досягати успіхів та пишатися собою.

Раніше ми писали все, що треба знати про НМТ у 2024 році.

  • Вас може зацікавити:

Вступна кампанія 2024: коли будуть відомі результати НМТ

Навчання в Україні триватиме довше: коли школи перейдуть на нову систему

В Україні створять мережу профільних шкіл: що зміниться для учнів