RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Як влаштувати випускний-2024 не за всі гроші світу: цікаві ідеї для незабутнього свята

Незабаром одинадцятикласники святкуватимуть випускний - таке важливе свято для школярів.

Як зробити його незабутнім та при цьому не витратити всі заощадження розповідає "Апостроф".

Ідея 1

Уже не вперше в українських школах батьки та їх діти відмовляються від суконь, які вони вдягнуть чи не раз в житті та костюмів, а заощаджені кошти передають на допомогу дитячим будинкам, лікарням або ж на ЗСУ.

Ідея 2

Завдання для учнів "Напиши характеристику"

Вчитель пропонує учням описати одного зі своїх однокласників, не вказуючи його ім'я або прізвище. Під час святкової онлайн-конференції учні дивляться на фотографію класу та чують описи, намагаючись вгадати, про кого йдеться. Під час підготовки до завдання вчителю важливо наголосити учням, що необхідно виділити якомога більше позитивних рис характеру однокласника.

Ідея 3

Завдання "Лист захиснику"

Учням пропонується написати мотиваційний лист українським воїнам. План листа може бути таким:

  1. Привітання.
  2. Подяка за нелегку роботу.
  3. Коротка розповідь про себе (із вказанням класу).
  4. Розповідь про свої дитячі (юнацькі) мрії.
  5. У кінці листа вказати місто, адресу та номер школи.

Ідея 4

Якщо у місті відносно спокійно цю ідею можна реалізувати колективно, якщо ж ні – кожен може зробити у себе вдома. Вона полягає у тому, аби спекти смаколики для українських захисників та передати волонтерам.

Ідея 5

Оскільки під час війни значна кількість людей виїхала за кордон, можна запропонувати учням уявити себе журналістами та провести інтерв'ю з українцями, які тимчасово оселилися в інших країнах світу. Так, можна запропонувати людині розповісти про країну, в якій вона проживає, не називаючи її, а інші учні мають здогадатись, про що йдеться. Або ж взяти інтерв'ю іноземною, якщо рівень цієї мови достатній.

Читайте також: Два блоки завдань: що варто знати випускникам про НМТ у 2024 році

Ідея 6

Чудова ідея, яка полягає у тому, аби написати самому собі листа у майбутнє. Це може бути проміжок тривалістю 5, 10, 15 чи 20 років. Для цього необхідно написати електронного листа та відправити його на секретну поштову скриньку, створену вчителем. Щоб спонукати дітей до роботи, можна вигадати цікаву електрону адресу, наприклад: моємайбутнє.com, поштачасу.com, мріїздійсняться.com.

Ідея 7

Вчитель може запропонувати учням записати відео зі словами подяки рідній школі. Через війну не всі мають змогу повернутися до шкільного закладу, а тому ці кадри будуть найкращою пам'яттю для них.

Ідея 8

Якщо серед учнів є блогери або активні користувачі TikTok та Instagram, запропонуйте їм розширити свою аудиторію, створюючи цікавий та тематичний контент. Завдання полягає у виборі відповідної музики та створенні короткого відеоролика на TikTok, записі привітальної сторіс в Instagram або виконанні віршованих рядків у стилі репу зі згадками друзів та вчителів, які потім можна опублікувати на власному YouTube-каналі.

Ідея 9

У кожному класі зазвичай є талановиті діти, які займаються різноманітною творчістю, такою як спів, малювання, танці або гра на музичних інструментах. Перед проведенням заходу учитель може поспілкуватися з ними та попросити виступити на сцені чи у прямому ефірі залежно від формату свята.

Ідея 10

Не лише учні звикають до педагогів, але і вчителі теж звикають до своїх учнів. Можна запропонувати улюбленим викладачам звернутися до дітей з приємними словами та побажаннями. Формат звернення можна обрати самостійно: онлайн-листівка, відеопривітання, організація зум-конференції чи аудіофайл з приємними словами.

Раніше ми розповідали про шкільну моду 2024.

  • Вас також може зацікавити:

Помер під час гри за комп’ютером: під Одесою знайшли тіло школяра

Не варто забирати гаджет: як відволікти дитину від сидіння у смартфоні

Радянська символіка і відверті знімки: найкращий ліцей Києва очолила директорка з сумнівною репутацією. Фото