RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

15 червня

Всі новини

В Німеччині будівельники натрапили на дивне поховання: померлий міг бути "мером"

Під час будівельних робіт в Ексінгу, Німеччина, було виявлено добре збережений могильник часів середнього неоліту. Археолог округу Флоріан Ейбл датував знахідку приблизно 4800 роком до н. е. Про це стало відомо з пресрелізу Landratsamt Dingolfing-Landau.

Читайте також: Вчені розшифрували пошкоджені Везувієм рукописи і розкрили місце поховання Платона

Як відомо, місце та знайдені речі свідчать про те, що похований користувався великою повагою і, можливо, був старійшиною поселення. Судячи з багатства атрибутів, які були поховані поряд, його можна вважати ледь не доісторичним мером. Серед артефактів знайдено барвники для тіла та місткості, що використовувалися для напоїв та їжі.

Найбільше археологи були здивовані рідкісним поєднанням — кам'яної сокири та тесла. В такому контексті вони зустрічаються поєднаними дуже рідко, та все ж найбільше статус померлого підкреслив знайдений в могилі розколотий бивень кабана.

Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Значення Ексінгу в дослідженні неоліту

На території, що оточує місто, знайдено не одне важливе для дослідження того часу поселення, тож вона визнана важливим регіоном епохи. Одним з таких поселень був Котінгайхендорф, що свого часу був осередком діяльності та культури сотні років тому, тож мало загальноєвропейське значення.

Реакція на знахідку

Глава округу Вернер Бумедер прокоментував її так: "Ця сенсаційна знахідка показує нам, що 4500 років тому в цьому районі був родючий ґрунт. Ця знахідка дозволяє нам досліджувати минуле трохи далі".

Знайдений скелет буде направлений на антропологічну експертизу, а сама могила буде сфотографована способом, що дозволить зробити її 3D-вигляд задля більш детального дослідження знахідки. Місцева влада зобов'язується забезпечити її збереження задля повного дослідження й ознайомлення громадськості.

Раніше ми розповідали про найбільшого в історії динозавра, знайденого в Аргентині.

  • Вас може зацікавити:

Вчені наблизилися до розгадки будівництва єгипетських пірамід: колись там протікала річка

Лазничка для імператора: як виглядає кімната, у якій Олександр Македонський розважався з коханцями

Давні греки користувалися молотаркою ще 8,5 тисяч років тому: вражаюче відкриття вчених