Американський стартап Savor розробив спеціальний термохімічний процес, який створює молекули жиру (тобто аналог масла) з вуглекислого газу, водню та кисню.
Про це пише The Guardian.
Повідомляється, що компанія вже проводила сліпі дегустації за участю кількох десятків людей, і найближчим часом планує провести більш формальне масштабне дослідження. На даний момент компанія отримує схвалення від регуляторів, щоб розпочати продаж.
На думку американського підприємця та громадського діяча Білла Гейтса, який висловив свою думку про продукт, ідея переходу на жири та олії, виготовлені в лабораторії, «на перший погляд може здатися дивною», але ці продукти мають величезний потенціал для скорочення викидів парникових газів. Смак же продукту, за його словами, дуже приємний, "як у справжнього масла".