Луческу розповів про секрет виховання молодих футболістів

Колишній наставник "Шахтаря" Мірча Луческу розповів про свої методи роботи з молодими футболістами. Нагадаємо, що зараз славетний румунський фахівець працює з петербурзьким "Зенітом".

"Мене, як і будь-якого іншого любителя футболу, не може не захоплювати техніка бразильців. Але, якщо згадувати "Шахтар", треба сказати про тих же Тимощука, Мхітаряна і Чигринском. Це питання вкладеної праці, а не національності. У мене була можливість працювати з гравцями в досить юному віці, тому вдалося виховати їх так, як я хотів. У Румунії в мене були гравці, якими потім цікавилися по всій Європі. В Італії те ж саме було з Пірло.

Мої стосунки з молодими гравцями - на рівні менталітету. Мені дуже цікаво прискорювати процес їхнього дорослішання. Вірю, що з-за цього мене запросили в "Зеніт". Коли я взяв команду, середній вік гравців було 28 років. Великі європейські команди воліють досвідчених футболістів, вони можуть набирати їх з усіх сторін. Команді середнього рівня необхідно 5-6 років, щоб провести оновлення. Інакше може вийти, що ніким буде грати", – сказав Луческу в інтерв'ю "Матч ТВ".

Нагадаємо, що зараз Генріх Мхітарян виступає за "Манчестер Юнайтед". Нещодавно йому вдалося забити черговий м'яч у складі англійської команди.