RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Є речі важливіші за спорт: українські каратисти відмовилися їхати в Росію

Збірна України з карате відмовилася від поїздки на молодіжний чемпіонат Європи-2018, який пройде в Сочі з 2 по 4 лютого.

Про рішення української збірної не їхати в Росію в офіційній заяві повідомив президент Української федерації карате Сергій Левчук.

"Це було важке і неприємне рішення. У ситуації, що склалася, будь-яке рішення буде неприємним. Адже мова йде про згаяний рік наполегливої праці наших юних спортсменів та їх тренерів, про втрачені медальні надії і плани.

Але є речі важливіші за спортивні досягнення. В умовах фактичної війни між Україною і Росією їхати в країну-агресор на змагання для нас не є ні можливим, ні бажаним. УФК - патріотична організація, яка в принципових питаннях не схильна до гібридних рішень і компромісів", - йдеться в заяві.

"Питання безпеки є для нас одним з найбільш важливих. Ми не можемо бути впевнені у відсутності в Сочі будь-яких провокацій чи випадків недружньої поведінки по відношенню до української делегації, більшу частину якої складають діти у віці від 14 до 17 років. Ризикувати дітьми ми не маємо морального права", - також підкреслив Левчук.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що гравець збірної України заявив, що команду не відпустили б в Росію на ЧС-2018.