RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Відомого українського спортсмена звинуватили у застосуванні допінгу

Титулований український спортсмен Руслан Дмитренко підозрюється в застосуванні допінгу.

Таку заяву зробив тренер відомого легкоатлета Денис Тобіас. За його словами, Всесвітнє антидопінгове агентство вручило його підопічному підозру у вживанні заборонених препаратів.

"Для нас з тренером це повідомлення стало справжнім шоком. Дуже боляче отримувати подібні листи, коли ти протягом багатьох років чесно готуєшся до всіх змагань, віддаєш левову частку свого життя тренувань і спорту", - сказано в повідомленні.

Він додав, що через підозру легкоатлет не візьме участь у світовій першості в китайському Тайцане, яка пройде 5-6 травня. Тренер підкреслив, що вирок не остаточний.

"Поки у нас не буде повної інформації, складно робити хоч якісь висновки чи припущення. Найближчі дні, тижні, а можливо, й місяці будуть для нас дуже непростими. Ми повинні зібрати максимум інформації, щоб зрозуміти де, коли і при яких обставинах система нашої підготовки могла дати збій", - додав Тобіас.

Руслан Дмитренко - єдиний в історії України тріумфатор Кубка світу зі спортивної ходьби в особистому заліку. У сезоні 2014 року він був визнаний кращим ходоком світу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що розкрилися деталі допінг-скандалу з капітаном "Шахтаря".