RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Росії вже образилися на Порошенка за привітання Усика з перемогою

Член комітету Держдуми Росії з фізичної культури, спорту, туризму і у справах молоді Дмитро Свищев назвав привітання президента України Петра Порошенка на адресу Олександра Усика політизованим.

Слова Свищева наводить RT.

"Перш за все хочеться привітати українського спортсмена. Він дійсно заслужив перемогу, і судді спільним рішенням прийняли це. Ми бачили, як в "Олімпійському" проходила боротьба, звучали російський і український гімни. Були російські вболівальники і українські. І не було ніякої агресії, політизованих виступів. Тому неприємно в подібному ключі слухати президента України, який спробував політизувати перемогу українського спортсмена", - сказав Свищев.

"Президент країни може радіти як звичайний уболівальник, але робити в зв'язку з цим політичні висловлювання - це, звичайно, не личить його рівню. Тому ще раз зазначу: ми проти політики в спорті, вітаємо Усика. Дійсно гідна перемога. Але при цьому бажаємо пану президенту України, щоб він відділив все ж цю перемогу від політики і невдач в своєму політичному правлінні", - додав депутат.

Нагадаємо, у своєму привітанні Порошенко назвав перемогу Усика над Муратом Гассієвим в Москві "символом наближення нашої перемоги".

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в українських політиків розгорілася суперечка через Усика.