RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Найкраща команда Формули-1 змінила колір автомобіля в рамках боротьби з расизмом: фото

Чемпіон Формули-1 команда Mercedes змінила колір боліда на підтримку боротьби з расизмом.

Про це повідомляє Motorsport.

Замість традиційного срібного забарвлення автомобіль Mercedes представлений в чорному кольорі з бірюзовими смугами.

"У своєму житті я, моя сім'я і друзі стикалися з проявами расизму. Тому я всім серцем бажаю змін. Нам необхідно створити спадщину, яка вийде за межі спорту", - сказав пілот Mercedes і діючий чемпіон Формули-1 Льюїс Гамілтон.

Нагадаємо, що 25 травня в американському місті Міннеаполіс був убитий чорношкірий американець Джордж Флойд. Білий поліцейський Дерек Шовен повалив його на асфальт обличчям вниз, сів зверху, затиснув шию ногою і утримував, поки той не помер. Пізніше стало відомо, що у поліцейського великий послужний список з десятками скарг громадян і випадків стрілянини по підозрюваному. За деякими даними, він виявився причетним до трьох смертельних випадків, які сталися під час затримань афроамериканців. Після цього по США і всьому світу прокотилася хвиля протестів проти расизму.

Старт сезону-2020 в Формулі-1 неодноразово переносився через пандемію коронавирусу. Очікується, що сезон стартує 3 липня в австрійському місті Шпільберг на автодромі "Ред Булл Ринг".

Раніше повідомлялося, що українські вболівальники висловили підтримку поліцейському Дереку Шовіну, який вбив афроамериканця Джорджа Флойда.