RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

"Українському Зідану" виповнилося 43 роки: чому не склалася кар'єра генія з Дніпра

6 травня виповнилося 43 роки відомому футболісту Олександру Рикуну, якого називали "Українським Зіданом".

Протягом своєї кар'єри Рикун славився неймовірно точними передачами і чудовим баченням поля. Втім, досягти топ-рівня футболістові завадили систематичні порушення спортивного режиму.

Рикун народився в 1978 році в Дніпропетровську. Футбольну кар'єру він почав в "Металургу" з Новомосковська, але через кілька років перейшов в "Дніпро". Перша спроба закріпитися в дніпровському клубі для Рикуна виявилася невдалою і через рік він перейшов до "Іллічівця", за який виступав з 1999 по 2003 роки, а потім повернувся в "Дніпро". За підсумками сезону-2003/04 хавбек був визнаний найкращим гравцем чемпіонату України. Але в 2006 році керівництво "Дніпро" розірвало контракт з Рикуном, звинувативши його в зловживанні алкоголем. Після цього Олександр перейшов до харківського "Металіста", за який успішно грав протягом чотирьох сезонів. Останнім клубом Рикуна була полтавська "Ворскла", за яку він провів всього три матчі в 2010 році.

До збірної України Рикун викликався з 2002 по 2006 роки і провів за національну команду вісім матчів. Після завершення кар'єри Рикун працював у селекційній службі "Металіста". Зараз він займає аналогічну посаду в харківському клубі "Метал", який є одним з лідерів другої ліги.

Раніше повідомлялося, що український захисник "Манчестер Сіті" Олександр Зінченко розплакався прямо на полі після виходу в фінал Ліги чемпіонів.