RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Я з 7-го класу в такому режимі: знаменитий український паралімпієць розповів про своє життя

Легендарний український спортсмен Максим Крипак за дві Паралімпіади завоював 15 медалей, в тому числі 10 золотих, він входить в число 50-ти кращих паралімпійців в історії Ігор. Він розповів, скільки часу приділяє спорту і як відпочиває.

Цим Крипак поділився в інтерв'ю "Апострофу".

"Я повністю живу спортивним способом життя: два тренування в день, шість днів на тиждень. По дві з половиною години ... Я з сьомого класу в такому режимі, я звик до цього. А так все індивідуально ... Якщо добре тренуватися, то сил на щось ще не буде ", - говорить спортсмен.

Він також розповів, що найбільший відпочинок за останній час (три тижні) був у нього після Ріо.

"Після чемпіонату Європи я взагалі не відпочивав. Фактично після прильоту ми почали вже тренуватися. Після чемпіонату світу тижнів зо два можуть дати. Все залежить від того, коли саме чемпіонат світу - в який час", - ділиться паралімпієць.

При цьому час відпочинку визначає тренер.

"Відпустка може бути місяць, а тренер може мені зателефонувати і сказати: "Все, я хочу тебе бачити в басейні, приходь", - уточнив спортсмен.

Максим Крипак розповів, що найкращий відпочинок для нього - тиша і спокій.

"У період тренувань ні про які прогулянки ти не думаєш, тому що у тебе м'язи тільки що пропрацювали, і все, чого вони хочуть, - це спокій. А зараз під час відпустки ... я ще навіть не встиг про це подумати. Не знаю, які у мене плани", - говорить він.

Спортсмен додав, що любить риболовлю разом з батьком, а от ходити за грибами в ліс побоюється, оскільки дуже не любить комах.

"Я дуже не люблю кліщів, гусениць, комах. У мене батьки живуть біля лісу. Я пам'ятаю, коли в дитинстві там гуляв, як кліщ якийсь залізе і мама його дістає. Це не найприємніша процедура. Природно, особливо в ліс мене не тягне. Хіба що, сосновий. Тоді можна", - зазначив Крипак.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Прагну показувати, наскільки сильна Україна, і просувати нашу країну - Максим Крипак.