RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Відповів за "хо*лів": російський тренер судиться з Facebook за постійний бан

Головний тренер волгоградської футбольної команди "Ротор" (Росія), екс-гравець збірної РФ з футболу Дмитро Хохлов, подав до суду на Facebook. Причина в тому, що алгоритм компанії зчитує його прізвище як зневажливе найменування українців і постійно блокує його сторінку.

Про це пише "Октагон".

Те ж саме відбувається і в Instagram, причому не тільки з самим Хохловим, але і з його друзями в соціальних мережах.

"Заковика в тому, що моє прізвище блокують. Тому ні я, ні мої друзі і знайомі не можемо нормально використовувати Facebook і Instagram. Мені багато людей подзвонили і сказали, що при будь-якій згадці блокується прізвище. А вони потрапляють в бан на тиждень. Вперше ми це помітили в кінці цієї весни", - скаржиться футболіст.

Хохлов часто коментує в ЗМІ важливі події в російському футболі, результати матчів в єврокубках. Через репости та згадки, бути заблокованими загрожує не тільки медіа, а й уболівальникам "Ротора".

Тренер подав заяву в Солнцевський районний суд Москви, на початку вересня відбулося попереднє засідання у справі. За словами помічника голови суду, прес-секретаря Георгія Єнгібарова, в позові міститься вимога заборонити Facebook "вчиняти щодо Хохлова певні дії".

Як додала представник Дмитра Хохлова - Анна Варганова, на них чекає складний процес повідомлення другої сторони - американської компанії. Спілкування доведеться вести через Мін'юст США, який здійснює його через аутсорсингову компанію. Варганова додала, що Хохлов також вимагає від Facebook моральну компенсацію, але її суму не озвучила, пише v1.ru.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Facebook обізвав чорношкірих чоловіків приматами: алгоритм рекомендацій запитав у користувачів, які переглянули відео з чорношкірими чоловіками, чи хочуть вони "продовжувати дивитися відео про приматів". Facebook відключив систему і почав розслідування.