RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Григорій Козловський прокоментував новий футбольний рекорд України від вихованців ФК "Рух"

Вихованці Академії ФК "Рух", засновником якої є відомий львівський меценат та бізнесмен Григорій Козловський, встановили національний рекорд України.

Фото: Григорій Козловський - засновник, почесний президент ФК "Рух" (Львів)

"В Академії "Руху" зібрані дуже талановиті діти й ми вирішили це продемонструвати, встановивши рекорд. Відтак було вирішено звернутись до представників Національного Реєстру Рекордів України. Клуб запропонував встановити рекорд і ми спільно з НРРУ обрали категорію, в якій "Рух" першим проявив би себе", – розповіла менеджерка з маркетингу ФК "Рух" Юлія Климентович.

Діти повинні були здійснити наймасовіше набивання футбольного м'яча головою. На території клубної Академії одночасно жонглювали м'ячем на голові 126 дітей. Для встановлення рекорду було три спроби. 113 вихованців Академії одночасно набивали м'яч головою протягом відведеного їм часу.

Як зазначила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова, номінація обиралась довго, адже хотілось зібрати якомога більше учасників події.

"Головна ідея – встановити масовий рекорд із залученням юних футболістів. Ми зупинили свій вибір на жонглюванні м’ячем, і якщо ногами це вже робили, то рекорд набивання м’яча головою ще не встановлювали. Це навіть складніше та цікавіше. Водночас я побачила, з яким ентузіазмом вихованці Академії "Руху" взялися до справи, як старались і раділи, коли все вдалось. Це було дуже приємно", – зазначила Вєтрова.

Засновник Академії Григорій Козловський привітав юних футболістів з новим досягненням та зазначив: "Наші діти - наше майбутнє. І це велике задоволення спостерігати, як з маленьких хлопчаків виростають справжні чемпіони та майбутні зірки великого футболу. Ростуть та розвиваються наші вихованці і разом з ними вдосконалюємось і ми, наші тренери та наш футбольний клуб та Академія. Сьогодні "Рух" увійшов в історію - потрапив до книги рекордів України. Такі нові рекорди дають сил та наснаги працювати ще краще і здобувати нові перемоги!".

Це вже не перший рекорд, який встановили вихованці ФК "Рух". CIES Football Observatory розраховував кількість хвилин, які провели на полі гравці віком до 21-го року в 61-ій лізі світу, зокрема у топ-31 лізі Європи.

Рейтинг очолив львівський ФК "Рух", засновником якого є Григорій Петрович Козловський, з показником 52,4%. Друге місце посіла словацька "Жиліна" – 44,5, а третім став австрійський "Ред Булл" із Зальцбурга – 42,7.

У складі "Руху" гравці до 23-х років провели на полі 65,5% ігрового часу. Гравці до 22-х років зіграли 55,4% ігрового часу в УПЛ, футболісти до 20-и років – 17,5%, а юніори до 19-и років – 0,4%.

"Важливо зазначити, що "Рух" - це не просто наймолодша команда світу, але й команда, яка демонструє хороші результати. У сезоні 2023/24 "Рух" бореться за вихід до єврокубків. Це свідчить про те, що молоді таланти "Руху" здатні не лише багато грати, але й показувати якісний футбол та нові рекорди", - резюмував Григорій Козловський.