RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Спорт

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Призерка Олімпіади-2024 Геращенко розповіла, чиє привітання довело її до сліз

Українська спортсменка Ірина Геращенко, яка завоювала бронзову медаль зі стрибків у висоту на Олімпіаді-2024, поділилася своїми емоціями після того, як повернулася з Парижу до Києва.

Під час включення в ефірі телемарафону "Єдині новини" Ірина розповіла про свою мрію, яку вона вже здійснила, і про людину, яка довела її до сліз після здобуття олімпійської бронзи.

За словами Ірини, що вона щаслива від того, що збулася її найбільша мрія - вона стала призеркою Олімпіади і принесла радість Україні і своїм близьким.

"Для кожного спортсмена Олімпійські ігри – це найважливіші змагання, до яких всі готуються. Зараз я дуже щаслива, що я в своїй рідній країні, з якою можу розділити свою радість. Я дуже рада, що я сьогодні із бронзою і дякую за це нашим захисникам і своїй родині та тренеру.

Я була щаслива, коли мені писали багато наших військових і вітали, дякували, що я підняла їм настрій. Хтось навіть написав, що мало не розірвав бліндажі від радості!", - розповіла Ірина.

Але найбільш значущі привітання для неї були слова батьків і чоловіка.

"У нас з чоловіком є девіз – навіть коли ми починаємо прибирати в квартирі – зробити краще, ніж було. На Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро я була десятою, в Токіо – на четвертому місці, то в Парижі я мала б зробити ще краще. Мій чоловік мені так і написав: "Ти молодець! Ти зробила краще, ніж було". І я точно знаю, що за цим коротким смс в нього була ціла буря емоцій.

Але найбільше мене вразила мама, яка записала мені голосове повідомлення. Коли я його прослухала, я навіть злякалася за свою маму, бо в такому стані раніше я її ніколи не чула. Батьки в мене дуже вірили, вони знали, що я буду медалістка, і я не могла їх підвести. А мамине повідомлення я потім переслуховувала дуже багато разів і плакала", - поділилася сокровенним Ірина.

Нагадаємо, на дев'ятий змагальний день на Олімпійських іграх у Парижі українці поповнили скарбничку трьома медалями, включно із золотом Ярослави Магучіх. Представники національної збірної України змагалися у 7 видах спорту та здобули три медалі — "золото" та дві "бронзи" у легкій атлетиці.