RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Мир залежить від нас: новий генсек ООН закликав до зупинення воєнних дій

У війнах нема переможців - лише переможені, а 2017 рік повинен стати роком миру. Про це говориться у першому посланні нового Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша.

В перший день свого перебування на посту новий генсек ООН звертається до урядів та простих громадян усіх країн із закликом поставити на перше місце досягнення миру.

Гутерріш особливо відмітив, що по всій планеті трильйони доларів витрачаються на знищення соціальної та економічної бази, розкручуючи тим самим спіраль недовіри та страху. "Це порочне коло може зберігатися протягом кількох поколінь. Дестабілізується становище в цілих регіонах, і нікого не обходить стороною нова загроза глобального тероризму", - заявив він.

Новий генсек ООН закликав зупинити вогонь на полях битв та домагатися компромісу за столом переговорів з метою досягнення політичних рішень. "Мир повинен бути нашою метою, нашою дороговказною зіркою. Все, що рухає нашою єдиною людською сім'єю, – надії та прагнення до гідного життя, сподівання прогресу і благополуччя – залежить від миру. А мир залежить від нас", - говориться у зверненні Гутерріша.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заступив на посаду сьогодні, 1 січня 2017 року. До свого обрання на цей пост Гутерріш протягом 10 років займав посаду верховного комісара ООН зі справ біженців. Також раніше він займав різні пости в уряді та на державній службі Португалії - зокрема, був прем'єр-міністром цієї країни.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ