RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії пояснили, як Китай уже захоплює РФ

Рух китайців на північ на територію Росії - це природний процес, і китайська експансія відрізняється від російської, в рамках якої, зокрема, був анексований Крим.

Таку думку висловив російський драматург і публіцист Володимир Голишев, передає Online.ua.

Він уточнює, що питання "китайської експансії" актуальний для регіонів, які з ним межують - Південний Сибір, Забайкалля, Далекий Схід. У той же час місцева влада нічого не вирішує - всі рішення приймаються в Кремлі. "Що ми маємо в підсумку? Путін одним розчерком пера віддає Китаю острова на Амурі і здає в оренду тисячі гектарів сибірських земель", - зазначає Голишев. Тому, що його словами, через "кремлівських шахістів" китайська експансія може набути загрозливого для жителів прикордонних територій масштабу і формату.

"Сам по собі рух китайців на північ - природний процес. Це депресивний регіон, який освоювався Російською імперією і СРСР за рахунок європейської частини. РФ - осколок СРСР в межах РРФСР - самостійно не в змозі його підтримувати. Було б дивно, якби південний сусід не виявляв до цих земель інтерес", - зазначив він.

У той же час, додає Голишев, китайці розширюють зони впливу прагматично.

"Що окупують китайці? Університети в США, ринки в Австралії і Малайзії. І в Росію вони проникають своїми товарами і робочими руками. Цікавить китайців, в першу чергу, інфраструктура російських міст. У другу - природні ресурси: ліс, корисні копалини", - підкреслює він.

Тому, підсумовує публіцист, китайська експансія - не самоціль, так як доступ до ресурсів, ринків і технологій значить набагато більше, ніж території.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Китай назвав умови співпраці з Трампом.