RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Катастрофа MH17 на Донбасі: Нідерланди хочуть відновлення пошукових робіт на Донбасі

Міністр юстиції Нідерландів Стеф Блок заявив, що навесні українська сторона повинна відновити пошукові роботи на місці падіння малайзійського літака Boeing рейсу MH17 на Донбасі з метою виявлення людських останків.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У листі Блоку до парламентаріїв йдеться, що представники Нідерландів в регіоні повідомили про те, що навесні, коли зійде сніг, буде відновлено пошук тіл загиблих і особистих речей.

При цьому мiнiстр юстиції спростовує заяви, якi з'явилися в ЗМІ, про те, що на місці катастрофи Boeing "ще багато чого можна знайти".

Раніше, в січні, журналіст з Нідерландів на Донбасі виявив фрагмент кістки, що належить одній з жертв катастрофи. Тоді члени сімей загиблих заявили, що будуть домагатися проведення нових пошуків.

Нагадаємо, при катастрофі Boeing на Донбасі в липні 2014 року загинули всі 298 пасажирів літака, більшість з них були громадянами Нідерландів.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно була розкрита особистість російського офіцера, який контролював транспортування на Донбас зенітно-ракетного комплексу "Бук", з якого був збитий Boeing.