RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україна як наріжний камінь: Тіллерсон розповів про майбутні важливих переговори з Кремлем

Держсекретар США Рекс Тіллерсон підкреслив, що наріжним каменем відновлення відносин Сполучених Штатів і Росії є Україна.

Про це він повідомив в інтерв'ю CNN.

"Ми повинні бути дуже відвертими, щирими та чесними один з одним про те, що ми обидва - і я думаю, що міністр закордонних справ Лавров так само налаштований на те, щоб поліпшити ці відносини, як і я, це складні питання, і ми ясно дали зрозуміти, що наріжним каменем дійсно є Україна", - сказав Тіллерсон, коментуючи свої переговори з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Держсекретар США зазначив, що Вашингтон і Москва повинні домогтися прогресу по Україні, додавши, що вони змогли знайти точки взаємодії з Сирії, зокрема, боротьба проти "Ісламської держави".

Тіллерсон підкреслив, що США і Росія проведуть "дуже важливі переговори" про Договір про обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СНО) і Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД).

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно співробітник Atlantic Council Майкл Карпентер заявив, що США повинні підтримувати Україну в її протистоянні з РФ не тільки наданням зброї, але і підштовхуючи її до проведення реформ.