RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Не ізоляція і не конфронтація: названий сценарій, який Захід готує для Росії

Захід після довгого роздуму на виклик з боку Кремля виробив стратегію стосовно Росії, яка не буде полягати не в конфронтації, ні в ізоляції.

Про це пише російський політолог Лілія Шевцова в своєму блозі на "Радио Свобода".

"Після довгого розкачування західне співтовариство починає шукати відповідь на виклик, яким для нього стала Росія. Сприйнявши західну м'якотілість за норму і спробувавши розгойдати ліберальні демократії зсередини, Кремль спровокував неминучий відповідь. "Колективний Захід" формує нові правила гри з Росією, які загрожують зруйнувати настільки успішну модель виживання самодержавства. Ні, Росії не загрожує ні ізоляція з боку Заходу, ні жорстка конфронтація. Захід не збирається заганяти Кремль в кут. У Заходу немає прагнення обвалювати російський режим: навіщо цей головний біль? Для Кремля все набагато гірше: позбавляючи Росію модернізаційного і фінансового ресурсу, Захід залишає Росії один сценарій – загнивання", - вважає Шевцова.

Він підкреслила, що на даний момент створюється зовнішній фактор тиску на Кремль і, зокрема, на нині лояльні до нього політичні еліти.

"Але навряд чи російська еліта, яку не турбує деградація країни, може зітхнути з полегшенням. Замість закону в Росії російська еліта отримає закон у західному співтоваристві. Але тут виникає питання: як західні політичні інститути скористаються вразливістю російського правлячого класу, поставивши його перед загрозою перетворити в об'єкт перманентного розслідування? Адже Захід зовсім не зобов'язаний дбати про національні інтереси Росії, коли її еліта стала антинаціональної. Які зобов'язання будуть брати на себе представники російського правлячого класу, коли нас припирають до стінки західним правосуддям? Так, вони залишаться лояльними Путіну, впевнені багато. Ой? У будь-якому випадку формується зовнішній фактор пресингу, який матиме вплив і на російську політичну сцену, і на ступінь лояльності політичного класу до Кремля", - зазначила політолог.

Детальніше про тиск Заходу на РФ читайте в матеріалі "Апостроф": "Санкції проти путінської Росії: корисна інструкція для України".