RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Росії вказали на проблему Заходу з новими санкціями проти Росії

США були змушені скоротити потенційний розмах санкцій щодо Росії через позицію країн Європейського Союзу.

Про це "Апострофу" заявила російський політолог Лілія Шевцова.

"Ми поки не знаємо, якою мірою Білий дім готується до публікації списку санкцій. Частково санкції на основі серпневого закону Конгресу були вже введені восени 2017 року – це санкції стосовно окремих російських підприємств. Але санкційний список, який запропонували Вашингтону, був, як ми знаємо, торпедований, і аж ніяк не у Вашингтоні – він був торпедований європейськими урядами, насамперед Німеччини і Франції, а також європейським бізнесом. І саме під тиском своїх європейських партнерів американці були змушені обмежити свої санкційні апетити і відмовитися від обмежувальних заходів стосовно цілої низки російських компаній і забути про Nord Stream 2 ("Північний потік-2", – "Апостроф"). Американці, вводячи санкції, також повинні думати про те, що з цього приводу думають європейські партнери. А Європа не готова формувати разом зі Сполученими Штатами єдиний антиросійський санкційний фронт", - сказала Шевцова.

Вона підкреслила, що на даний момент залишається незрозумілою справжня мета санкцій США проти РФ.

"А що ж стосується їх реальної готовності, це ми, очевидно, побачимо вже скоро, за 180 днів, а можливо, і раніше. За 180 днів американське Міністерство фінансів змушене буде опублікувати новий антиросійський список, в якому вже повинні бути імена конкретних корупціонерів, а також нарешті розроблений механізм реакції на корупційні капітали. І нарешті, можливо, президентська адміністрація вирішить, які її санкційні цілі, тому що досі американський порядок денний з цього питання незрозумілий. Ми не знаємо, чи хочуть американці тільки стримати російські інтереси, проводити політику відплати або використовувати загрозу санкцій просто для попередження", - зазначила політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Путін опинився на тонкому лезі, росіяни не хочуть платити за Крим - Лілія Шевцова