RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

На Заході вказали на наступну ціль Кремля після України

Наступною ціллю президента Російської Федерації Володимира Путіна після України може стати Прибалтика.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив кінодокументаліст і журналіст Йонас Охман.

"Я сам швед, живу в Прибалтиці більше десяти років. Як журналіст, перекладач і документаліст я працював над документальними фільмами, в тому числі з історії. Студентом я був в Литві під час так званого "литовського Майдану", коли в 1991 році країна оголосила про незалежність від Радянського Союзу. Ті події справили на мене дуже сильне враження, самі розумієте, раз я до сих пір там живу. Литва - маленька і дуже цікава країна", - зазначив він.

За словами Охмана, коли почався Майдан, він, як і кожна людина в Прибалтиці і особливо в Литві, відразу зрозумів, що відбувається.

"Це зовсім не те ж саме, що Помаранчева революція. Я розумів, що щось дуже інтенсивно змінюється, хоча і не знав, що конкретно", - уточнив він.

Журналіст додав, що в Швеції він служив у спецпідрозділі розвідки, тому знає радянські і російські технології.

"І коли я побачив в Криму цих "зелених чоловічків", я відразу зрозумів, що саме я бачу: це ж ГРУ, ФСБ, це ж... Боже мій! Я зрозумів, що Путін прийшов, і не тільки в Україну. Що буде далі ? Це залежить і того, що роблю, наприклад, я. Якщо в Україні все скінчиться погано, тоді у нас, в Прибалтиці, теж почнеться щось недобре. А я там живу і не дозволю цього! Значить, треба щось робити. І тоді з друзями спочатку в Литві, а потім в Україні влітку 2014 року ми розпочали допомагати. Спочатку все було стихійно: пакети медикаментів, наприклад, передавали. Але досить швидко ми знайшли хороші контакти з людьми і стали більш серйозно працювати", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": На Донбасі дуже дивна війна, а Путін зайшов не тільки в Україну - західний волонтер.