RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Серйозна відповідь: стало відомо, як Захід може відреагувати на активність Путіна в новому небезпечному регіоні

Якщо російські найманці з ПВК "Вагнера", що з'явилися в країнах Африки, почнуть активно брати участь в місцевих військових конфліктах, з боку країн Заходу можлива досить серйозна відповідь.

Про це "Радіо Свобода" розповів аналітик групи Conflict Intelligence Team Кирило Михайлов.

За його словами, Росія - далеко не єдина країна, яка проявляє інтерес до Африки.

"До недавнього часу в тій же ЦАР діяла французька військова місія з морської піхоти і десантників, які намагалися підтримувати там порядок. У тому ж Судані потужний вплив китайських компаній. Тобто всякі є претензії на цей регіон, такі неоколоніальні. Мабуть, в таку гру готова включитися і Росія, просто тому, що у неї з'явилися для цього можливості. Можна, звичайно, проводити історичні паралелі: була "Бійка за Африку" в 19-му столітті, коли її освоювали європейські колонізатори, а зараз те ж відбувається інакше і з іншими гравцями, в тому числі з Китаєм. Але в принципі це, напевно, схоже одне на інше", - відзначає експерт.

За словами Михайлова, можливість конфлікту Росії з іншими країнами в зв'язку з втручанням у справи регіону, безпосередньо пов'язана з тим, чим Кремль збирається там займатися.

"Якщо це буде якась, нехай навіть не цілком легальна, експлуатація місцевих природних ресурсів і не більше того, то я думаю, всі країни, присутні в регіоні, Франція, Китай, інші, будуть готові закрити на це очі ... Але якщо ж почнуться якісь спроби дестабілізації політичної обстановки, стане помітна участь російських найманців у збройних конфліктах, як це відбувається в Україні і Сирії, тоді можлива досить серйозна відповідь ", - заявляє аналітик.

Нагадаємо, докладніше про вже існуючі конфлікти між Россією і Заходом, а також їх наслідки для російської економіки читайте в матеріалі "Апострофа": США боляче вдарили по Путіну, і це тільки квіточки.