RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Помер колишній Генсек ООН Кофі Аннан: деталі біографії знаменитого дипломата

У Швейцарії у віці 80 років помер колишній генеральний секретар ООН Кофі Аннан.

Про це повідомляє BBC.

Кофі Аннан народився в Гані, в 1938 році. Після навчання в різних європейських і американських університетах, в 1962 році він почав працювати в структурах ООН. У 1990 році, після вторгнення Іраку в Кувейт, керував евакуацією співробітників міжнародних організацій та іноземних громадян з Іраку. У 1995 році Аннан був спеціальним представником генсека ООН в колишній Югославії.

У 1997 році Кофі Аннан став генеральним секретарем ООН і керував організацією протягом десяти років. У 2001 році він отримав Нобелівську премію миру.

Після відходу з поста генсека Аннан працював як спеціальний посол ООН в Сирії, очолюючи зусилля з пошуку мирного вирішення конфлікту.

У 2002 році колишній генсек отримав український орден Ярослава Мудрого 1 ступеня, за видатний особистий внесок у розвиток співробітництва між Україною та країнами міжнародного співтовариства, важливу роль у підтриманні миру і безпеки на планеті.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 18 серпня в столиці Росії, Москві, проходить церемонія прощання з відомим письменником Едуардом Успенським, який пішов з життя у вівторок, 14 серпня.