RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Стало відомо, хто з українських топ-політиків поїде на похорони Маккейна

Від України на жалобних заходах прощання із сенатором США Джоном Маккейном, які відбудуться 1 вересня у Вашингтоні, будуть присутні президент Петро Порошенко і мер Києва Віталій Кличко.

Про це повідомляють прес-служби глави держави і столичного міського голови.

"Від імені народу України та від себе особисто маю намір віддати останню шану видатній особистості, великому другу України. Незламність його духу мотивує. Його відчуття історичного моменту вражає. Його бачення майбутнього надихає", - відзначив глава держави перед відльотом до Вашингтона.

"В пам’яті українців сенатор Маккейн назавжди залишиться близьким другом, який пліч-о-пліч став на захист демократії на київському Майдані, і відданим побратимом, який розділив новорічну вечерю з українськими воїнами на лінії бойових зіткнень. Його віру в український народ не можливо переоцінити, як і внесок у стримування російського агресора. Авторитетний голос Джона Маккейна назавжди залишатиметься одним з найгучніших на підтримку незалежної, демократичної та процвітаючої України", - наголосив Президент.

Нагадаємо, що з Маккейном вже попрощалися у Фініксі (штат Арізона). А у п’ятницю, 31 серпня, труну з тілом сенатора виставлять у Вашингтоні у центральній ротонді Капітолію.

Поховають відомого політика 2 вересня в Аннаполісі (штат Меріленд) на території Військово-морської академії США, яку він закінчив у 1958 році.

Як повідомляв "Апостроф", американський сенатор Джон Маккейн, який помер на 82-му році життя від пухлини мозку, заздалегідь спланував власні похорони і навіть вибрав людей, які понесуть труну з його тілом 1 вересня.